<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

TietoEVRY trekker 2020-guiding

COVID-19-pandemien har medført økonomisk usikkerhet for TietoEVRYs viktigste markeder, og selskapet trekker dermed opprinnelig guiding for 2020.

    Publisert 27. mars 2020 kl. 07.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 118 ord
    CORONARINGVIRKNINGER: TietoEVRY trekker guiding for 2020 på grunn av økonomiske konsekvenser forårsaket av coronaviruset.  Foto: Iván Kverme

    COVID-19-viruset akselererer, og smittetilfellene steg over 500.000 smittede torsdag. Dette medfører TietoEVRYs viktigste markeder betydelige usikkerheter og det er ikke mulig å estimere den potensielle effekten pandemien har på selskapets lønnsomhet pr. nå. Følgelig trekker selskapet den nåverende veiledningen der de forventer at EBIT vil øke fra i fjor.

    "Gitt de usikre markedsutsiktene, er det ikke mulig å estimere den potensielle effekten av pandemien på selskapets lønnsomhet", skriver selskapet.

    Når det gjelder påvirkningen covid-19 har på selskapet skriver de at den digitale konsulentvirksomheten blir påvirket mest, ettersom kontraktene er av kortere varighet.

    De annonserte positive effektene som følge av fusjonen mellom Tieto og Evry, inkludert synergiene, forblir uendret og det ventes at dette vil bidra til utviklingen i 2020.

    Les børsmeldingen her.