<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SoftOx skal forske på effekt mot virus

Aksjen skyter fart etter at handelen stoppet i påvente av nyhet.

    Publisert 30. mars 2020 kl. 11.12
    Oppdatert 30. mars 2020 klokken 13.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 231 ord
    Adm. direktør Geir H. Almås i SoftOx Solutions. Foto: Iván Kverme

    Det ble innført børspause i SoftOx Solutions-aksjen tidligere mandag formiddag i påvente av nyheter.

    Nyheten er at selskapet skal delfinansiere et forskerteam ved København Universitet (KU) med 2,5 millioner danske kroner. 

    Forskerteamet skal se på se på effekten av SoftOx' teknologi til inhalering for å motvirke virale og bakterielle infeksjoner i luftveier og lunger.

    Aksjen stiger 33,81 prosent til 93 kroner. Hittil i år er aksjen opp over 200 prosent.

    København Universitet og SoftOx har sammen utviklet en antimikrobiell løsning for bruk på hud og infeksjoner i skadet hud.

    Teknologien har ifølge børsmeldingen effekt mot virus, bakterier og sopp med god sikkerhet. 

    «Disse egenskapene gjør SoftOx' teknologien velegnet til legemiddelutvikling mot en rekke indikasjoner. KU har besluttet å undersøke effekten av SoftOx' produkt kandidater på overflateinfeksjoner i slimhinner og i luftveier. Dette vil kunne ha relevans for behandling av luftveisinfeksjoner forårsaket av virus og bakterier, slik som ved Covid-19».

    Coronaviruset tynger markedene og forandrer folks liv om dagen. Det jobbes på spreng med vaksiner eller medisiner mot viruset.

    «Målet er å teste om SoftOx-løsningen kan forstøves til små partikler for inhalasjon for å forhindre og behandle infeksjoner i luftveiene forårsaket av virus så vel som andre mikrober», sier professor Thomas Bjarnsholt ved KU.

    Det skal testes på dyr, og med nødvendige godkjennelser fra myndigheter, er håpet å kunne gjøre kliniske studier på pasienter med luftveisinfeksjon. 

    Testene er forventet å ta seks måneder.