<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Konsernsjefer kutter i egen lønn

Konsernsjefen i Yum Brands gir fra seg grunnløn for å hjelpe restaurantdirektører.

Publisert 30. mars 2020 kl. 19.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 182 ord
KOSTNADSKUTT: Tidligere konsernsjef i Disney, Bob Iger, gir fra seg lønn. Foto: Jordan Strauss

Konsernsjef i Disney, Bob Chapek, vil ifølge CNBC ta et lønnskutt på 50 prosent som en konsevens av corona-pandemien. I tillegg gir Bob Chapek, som nylig gikk av som konsernsjef fra seg sin lønn.

I slutten av februar gikk Disney-sjef Bob Iger av med umiddelbar virkning, og inntok rollen som styreleder ut 2021. Bob Chapek som hadde vært styreleder i «Disney Park, experiences and products», inntok rollen som ny konsernsjef.

Iger har ifølge CNBC lenge vært en av de best betalte sjefene innen media og underholdning. Han tjente 47,5 millioner dollar i 2019, og 65,6 millioner dollar i 2018. 

Den nye konsernsjefen, Chapek, får en grunnløn på 2,5 millioner dollar. I tillegg kan få bonus på inntil 22,5 millioner dollar. Hva som inngår i lønnskuttet på 50 prosent kommer ikke frem.

Konernsjef David Gibbs i Yum Brands, som blant annet eier varemerkene KFC, Pizza Hut og Taco Bell kutter også i egen lønn. Han gir fra seg grunnlønnen resten av 2020 for å finansiere engangsbonuser på 1.000 dollar til selskapets nesten 1.200 restaurantdirektører.

På Wall Street stiger Disney-aksjen 1,2 prosent, mens Yum Brands er opp 4,2 prosent.