<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jim Cramer advarer mot shorting av markedet

Coronaviruset sprer seg, men Jim Cramer minner på at behandling kan komme.

    Publisert 30. mars 2020 kl. 21.56
    Oppdatert 30. mars 2020 klokken 22.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 213 ord
    TROR PÅ FORSKERE: Jim Cramer advarer mot shorting av markedet Foto: NTB scanpix

    Jim Cramer, tidligere hedgefondsjef og TV-personlighet, sa til CNBC mandag at shortere tviler på vitenskapen og hva forskerne kan finne på. Han peker på at markedet består av lav likviditet, og en behandlig av coronaviruset kan sette fart på markedet.

    «Dette er en dag der du sier at hvis jeg er short, vedder jeg mot vitenskapen, og ikke mot den mangelfulle holdningen til mange mennesker i landet» sa Cramer til CNBC.

    Coronaviruset har foreløpig smittet 771.765 mennesker globalt og 37.001 har mistet livet. USA er hardest rammet med 158.290 bekreftet smittede, der 14.799 har kommet det siste døgnet.

    Kan komme vaksine i starten av 2021

    Johnson & Johnson sa mandag at de første partiene av en vaksine mot coronaviruset kan være tilgjengelig i starten av 2021. Dette er raskere enn den typiske perioden på 18 måneder der vaksiner skal testes, godkjennes og produseres.

    I tillegg skal selskapet starte testing av sin eksperimentelle vaksine mot coronaviruset på mennesker innen september.

    «Når du begynner å høre om vaksiner og alle selskapene som er involvert, begynner du å tenke en dag, kanskje fysisk distanse, sosial distansering kan bli noe for fortiden. Hva skjer når vi faktisk finner legemidler som virker på virus og får mennesker ut av sykehusene? Kan du forestille deg hvilken vei markedet vil reagere med denne likviditeten?», sa Cramer.