<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hedgefond sikret avkastning på over 4.000 prosent i børskaoset

Forvalter Mark Spitznagel forutså finanskrisen i 2008. I løpet av årets første kvartal vokste hans hedgefond med over 4.144 prosent.

    Publisert 11. apr. 2020 kl. 11.27
    Oppdatert 12. apr. 2020 klokken 08.27
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 135 ord
    FORVALTER: Mark Spitznagel. Foto: Bloomberg

    Samtidig som coronautbruddet har tynget markeder over hele verden, har hedgefondforvalter Mark Spitznagel i Universal Investment igjen gjort det riktig. Hans «Black Swan»-fond melder nå om en avkastning på voldsomme 4.144 prosent etter første kvartal, skriver Business Insider.

    Tidligere i uken sendte Spitznagel et brev til sine kunder, hvor han advarte om at markedet vil falle mer.

    «Hvis pandemien ikke sprekker denne boblen, vil det selvfølgelig være noe annet som til slutt gjør det», påpeker forvalteren.

    Ifølge Business Insider er hedgefond-sjefen en veteran, som taper mindre beløp i årevis i påvente av neste markedskrasj.

    «Det er som om du spiller piano i ti år og fremdeles ikke kan spille «Chopsticks». Det eneste du har som holder deg igang er troen på at du en dag vil våkne opp og spille som Rachmaninoff», har Spitznagel ifølge Business Insider tidligere uttalt.