Russiske oljeprodusenter krangler: – De må finne en løsning, på den ene eller andre måten

Partene krangler om hvordan de skal fordele produksjonskuttene, noe som skaper tvil om landets løfter om produksjonskutt.

UENIGHET: Russiske oljeprodusenter krangler ifølge Financial Times fredag, som viser til tre kilder kjent med saken, om hvordan de skal fordele produksjonskuttene, noe som skaper tvil om landets løfter om produksjonskutt. Foto: NTB Scanpix
Børs

Russiske oljeprodusenter krangler ifølge Financial Times fredag, som viser til tre kilder kjent med saken, skriver TDN Direkt.

Partene krangler om hvordan de skal fordele produksjonskuttene, noe som skaper tvil om landets løfter om produksjonskutt.

De interne diskusjonene kommer bare to uker før kuttene skal iverksettes, der Russland har lovet å kutte oljeproduksjonen i mai og juni med om lag 2,5 millioner fat pr. dag.

Kuttet er om lag åtte ganger så stort som den største reduksjonen Russland klarte under den forrige treårige avtalen med Saudi-Arabia og andre Opec-medlemmer som utløp forrige måned, skriver nyhetsbyrået.

Enkelte selskaper er imot en proporsjonal beregning og argumenterer for mindre reduksjoner for å beskytte nye investeringer og for å unngå stenging av oljefelt som kan være kostbare eller terminale. Geologiske forhold kan føre til at det vil være vanskelig å starte opp igjen produksjon på felt som stanses.

Kildene til Financial Times sier ifølge TDN Direkt at det ikke er enighet om hvert enkelt selskaps kvote for mai ennå.

– De må finne en løsning, på den ene eller andre måten, sier en av kildene til Financial Times.

olje
russland
opec