Avventer aksjekjøp – sitter klare med enorm kontantbeholdning

Warren Buffett og Charlie Munger sitter på kontanter for omtrent 125 milliarder dollar.

SITTER KLARE: Warren Buffett (t.v.), konsernsjef i Berkshire Hathaway og nestleder, Charlie Munger (t.h.) Foto: Johannes Eisele
Børs

Berkshire Hathaway, som kontrolleres av Warren Buffett og Charlie Munger, satt på 61,1 milliarder dollar i kontanter, 63,8 milliarder dollar i amerikanske statsobligasjoner og 248 milliarder dollar i aksjer ved utgangen av 2019.

Dersom investorduen føler markedet har nådd en bunn, vil de ha likviditet til å gjøre enorme aksjekjøp. De er likevel ikke klare for å kjøpe med begge hender enda.

Venter på muligheter

«Warren Buffett ønsker å holde Berkshire Hathaway trygt for folk som har investert 90 prosent av formuen i selskapet. Det betyr ikke at vi ikke kan gjøre noe ganske aggressivt eller gripe noen muligheter. I utgangspunktet vil vi være ganske konservative, og vi vil dukke opp veldig sterke på den andre siden», sier Charlie Munger til Wall Street Journal.

Usikker fremtid

Corona-pandemien påvirker den globale økonomien i stor grad, og mange er usikre på hvor stor konsekvens pandemien faktisk vil ha.

«Ingen i Amerika har noen gang sett noe som dette. Denne tingen er annerledes. Alle snakker som om de vet hva som kommer til å skje, og ingen vet hva som kommer til å skje», sa Munger til Wall Street Journal.

I motsetning til dagens situasjon, kjøpte Warren Buffet og Charlie Munger aksjer for milliarder av dollar under fallet i finanskrisen.

berkshire hathaway
warren buffett