Hermanrud: – To ting blir viktig nå

– Nå får vi testen -  «gikk det greit», sier sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets.

Børs

Det er ikke først og fremst oljeprisfall som står i fokus når sjefstrateg Peter Hermanrud skal oppsummere hva han mener blir viktig på kort sikt. 

– Det er to ting som er veldig sentrale denne uken, sier Peter Hermanrud, sjefstrateg i Sparebank 1 Markets til Finansavisen tirsdag morgen:

– Det ene er rapporteringen av første kvartal i USA, selve hovedbølgen. 

– Noen få har vært ute med indikasjoner,  men dette er uken hvor 20 prosent av selskapene rapporterer - og når de selskapene har rapportert vet du veldig mye mer om «hvor landet ligger». Du trenger ikke vente på de neste 80 prosentene da, sier Hermanrud, og fortsetter:

– Det blir avgjørende, og det er mye viktigere enn vanlig. Vanligvis er det «business as usual», nå får du veldig mye mer indikasjoner på hvor tøft dette har rammet selskapene. 

Ser til Danmark

Punkt nummer to er smittetall og sykehusinnleggelser i Danmark. 

– Danmark er det første landet som åpnet opp igjen skolene, riktignok bare barnehager og 1.-5. klasse, men nå får vi se, sier Hermanrud, og legger til :

– Hvor mye verre blir det? 

– Vi hører fra kunder i Danmark at når folk ser at man kan åpne opp igjen skoler, så blir man mye mer villige til å gå ut i gatene og det er mye mer trafikk på veiene. Det er mye annet som skjer med tanke på psykologien i dette, så nå får vi den store testen: «gikk det greit», sier Hermanrud, og fortsetter:

– Vi kan håpe at smittetallene fortsatt faller, og det kommer vi til å se denne uken eventuelt eller vi kan frykte at det faktisk er økende, allerede nå. 

Se hele intervjuet med sjefstrateg Peter Hermanrud i dagens morgensending: 

peter hermanrud
sparebank 1 markets
smittetall
coronavirus
danmark
resultatsesong
usa
breaking