<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fusjon mellom kraftselskap

– Kraftbransjen står overfor store strukturelle endringer og behovet for investeringer i nettet er store i de kommende år, uttaler konsernsjef i Haugaland Kraft, Olav Linga.

Publisert 11. mai 2020
Oppdatert 11. mai 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord
Illustrasjonsfoto. Foto: NTB Scanpix

Haugaland Kraft har fusjonert med Fjelberg Kraftlag, ifølge en melding.

Fusjonen har virkning fra 1. juli i år, og ble enstemmig vedtatt på Haugaland Krafts digitale generalforsamling 30.april.

Alle ansatte i Fjelberg Kraftlag er sikret videre arbeid i Haugaland Kraft. 

Strukturelle endringer

– Kraftbransjen står overfor store strukturelle endringer og behovet for investeringer i nettet er store i de kommende år, uttaler konsernsjef i Haugaland Kraft, Olav Linga. 

Han peker på at integreringen av nettet inn i Haugaland Kraft vil sikre og styrke både regionalnettet og distribusjonsnettet. 

Haugaland Kraft vil også videreutvikle avdelingen, blant annet i forbindelse med regionalnettet som vi eier i Kvinnherad. Oppgaver knyttet til regionalnettet vil bli tilført Fjelberg, som igjen vil trygge arbeidsplasser og kompetansemiljøet i området, heter det.

Inngikk avtale i 2018 

Den 5. november 2018 inngikk Fjelberg Kraftlag SA en integrasjonsavtale med Haugaland Kraft AS, for full integrasjon av Fjelberg Kraftlag sin virksomhet i Haugaland Kraft-konsernet. 

– Den nye energiloven krever større skille mellom annen virksomhet og nettdrift i kraftselskap, noe som gjør det vanskelig for Fjelberg Kraftlag å drive som før. I tillegg til stadig nye krav og endringer i rammevilkår fra NVE, samt endringer og trender i samfunnet og bransjen ellers, blir det mer og mer krevende for hvert år som går, sier Sverre Handeland, styreleder i Fjelberg Kraftlag.