<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kronen styrker seg – dollaren nede på 9-tallet

Dollar nede på 9-tallet.

    Publisert 19. mai 2020 kl. 09.45
    Oppdatert 19. mai 2020 klokken 13.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 217 ord
    STYRKET: Kronen styrker seg hånd i hånd med oljeprisen. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

    Den norske kronen styrket seg mot den felleseuropeiske valutaen gjennom hele handledagen i går og fortsetter i dag oppgangen.

    I skrivende stund står USDNOK i 9,97 og er med det under tosifret for første gang siden de skjebnesvangre ukene i starten av mars da kronen falt hele 31 prosent, fra 9,23 kroner til 12,07 på det laveste.

    Krysset EURNOK falt fra 11,05 i tidlig europeisk handel og avsluttet rundt 10,95-nivået ved stenging i New York. Nå står euroen i 10,91.

    DNB Markets skriver i en teknisk kommentar tirsdag morgen at den norske kronen «nå viser en noe fastere underliggende tendens, men selv om EURNOK-kursen stadig noteres under det sentrale støtteområdet ved 11-blank vurderer meglerhuset fortsatt kronen som sårbar og at korreksjoner ikke skal utelukkes».

    Årsaken

    I mangel av nøkkeltall har nok kombinasjonen av en videre oppgang i oljeprisen sammen med økt risikoappetitt i markedene bidratt til at kronen har styrket seg forbi 11-tallet mot euroen. 

    Større og raskere kutt i oljeproduksjonen enn tidligere ventet har bidratt til å støtte oljeprisen de siste ukene. 

    I tillegg har flere og flere land startet å lempe på restriksjonene, noe som fører til økt mobilitet og økt etterspørsel for olje. Slikt får prisene – og dermed også kronekursen – til å stige.

    Nedsiderisikoen har dermed blitt mindre og gitt støtte til kronekursen.