<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Henter ut gigantbeløp i kriseemisjon – aksjen skyter til værs i USA

Kriseemisjonen som skal hjelpe å sikre selskapet de to neste årene er fullført. Aksjen skyter til værs.

Publisert 21. mai 2020
Oppdatert 21. mai 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
WALL STREET-RAKETT: Tor Olav Trøims Borr Drilling skyter til værs på det amerikanske aksjemarkedet. I løpet av den første timen er aksjen nesten 20 prosent opp. Foto: Vegard Wivestad Grøtt

Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling henter ut 30 millioner dollar, tilsvarende omtrent 300 millioner kroner, i en kriseemisjon gjennom å utstede nye aksjer i selskapet.

46,15 millioner nye aksjer utstedes til tegningskurs på 0,65 dollar.

Aksjen er allerede 18,04 prosent opp ved morgenhandelen på New York-børsen.

Onsdag kveld klokken 23.00 sendte Tor Olav Trøims riggselskap Borr Drilling ut en børsmelding hvor det fremkommer at det ønsker å hente 30 millioner dollar i en kriseemisjon. Selskapet bekrefter torsdag ettermiddag at emisjonen er gjennomført. 

Drillingselskapet hyret inn meglerhusene Clarksons Platou Securities, Fearnley Securities og Pareto Securities for å hente inn kapitalen.

Målet til Borr Drilling er å forbedre likviditeten med 315 millioner dollar til begynnelsen av 2022, og senke cash breakeven-raten til 20 dollar pr. dag til slutten av 2021. Dette tallet er basert på at bare 12 av 23 leverte rigger er i drift, skrev Finansavisen i går.