<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slik gikk det med Trygve Hegnars aksjetips

20. mars ble det utløst et svakt kjøpssignal på Oslo Børs. Trygve Hegnar trakk da frem et knippe aksjer man kunne kjøpe, og sannsynligvis leve med.

Publisert 5. juni 2020 kl. 18.24
Oppdatert 7. juni 2020 klokken 14.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 230 ord
AKSJETIPS: I Økonominyhetene i FaTV 20. mars trakk Trygve Hegnar frem et knippe aksjer man kunne kjøpe, og kanskje leve med. Foto: Faksimile fra FaTV

20. mars var Oslo Børs på vei opp fra bunnen. Den dagen hadde hovedindeksen steget 10,5 prosent fra bunnen, på 605,28 intradag den 16. mars, og sluttet på 668,77. 

Dagen før hadde Finansavisen.no publisert en artikkel om at det var utløst et svakt kjøpssignal på Oslo Børs. 

I kjølvannet av det spurte Trygve Hegnar, i Økonominyhetene på FaTV, hva man skulle kjøpe når bunnen var nådd. Han svarte med å trekke frem et knippe aksjer.

Han foreslo at man kunne satse på aksjer som hadde falt 90 prosent, som for eksempel Borr Drilling, 2020 Bulkers og XXL.

– Det er en måte å gjøre det på, sa han, før han la til at en annen måte å gjøre det på er å satse på defensive aksjer som har en god balanse, har en god ledelse, har en kontantstrøm og deler ut utbytte.

PLUSS: Alle de ni aksjene Trygve Hegnar trakk frem som aksjer man kunne kjøpe den 20. mars har steget, og XXL aller mest. Foto: Finansavisen

I den gruppen trakk Hegnar frem Europris, KID, Yara, Gjensidige, Salmar og Mowi.

Portefølje med de aksjene som hadde falt mest; Borr Drilling, 2020 Bulkers og XXL hadde ved børsslutt fredag 5. juni, steget 34,2 prosent.

Porteføljen med de mer defensive aksjene hadde steget 13,0 prosent

I samme tidsrom, fra 20. mars til 5. juni, hadde hovedindeksen steget 27,0 prosent.