<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Grønt lån til Windcarrier

Fred. Olsen sikrer tilgang til såkalte grønne lån for sine oppjekkbare skip som arbeider i vindkraftmarkedet.

Publisert 23. juni 2020
Oppdatert 23. juni 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 151 ord
BRUKES I VINDKRAFTMARKEDET: «Bold Tern» er et av Fred. Olsen Windcarriers tre spesialfartøyer. Foto: Kees Torn

Bonheur-eide Fred. Olsen Windcarrier har inngått en ny, langsiktig finansieringsordning for de tre indirekte eide jackup-fartøyene som arbeider i vindkraftmarkedet, «Brave Tern», «Bold Tern» og «Blue Tern».

I forbindelse med finansieringen har selskapet etablert et grønt lånerammeverk basert på en vurdering fra DNV GL. Det muliggjør at nye investeringer kan bli finansiert med grønne lån, opplyses det.

Ordningen for «Brave Tern» og «Bold Tern» er en ny fasilitet på 75 millioner euro og en løpetid på seks år med DNB Bank og SpareBank 1 SR-Bank. Beløpet vil refinansiere den eksisterende gjeldsfasiliteten og bidra til finansieringen av kran-oppgraderingen på «Brave Tern». En transje på om lag 29 millioner euro av fasiliteten vil bli dekket av det grønne lånerammeverket.

For «Blue Tern», som Fred. Olsen Windcarrier eier 51 prosent av, er den nåværende finansieringen med NIBC og Clifford, hvor rundt 31 millioner euro er utestående, forlenget med rundt 2,5 år.