<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordmange nordmenn sparer i fond

Andelen kvinner som sparer i fond øker.

Publisert 23. juni 2020 kl. 13.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 203 ord
REKORD: Bernt S. Zakariassen, adm. direktør i Verdipapirfondenes forening. Foto: VFF

I en pressemelding skriver Verdipapirfondenes forening at de har gjennomført en undersøkelse, som viser at det er rekordmange som sparer i fond i 2020.

Høyeste andelen noen gang

Undersøkelsen viser at andelen som sparer i fond har økt med 4 prosent, og 40 prosent av alle nordmenn har nå plassert penger i verdipapirfond.

Det er den høyeste andelen siden den årlige målingen startet i 2001. Til sammenligning var andelen nordmenn som sparte i fond på 26 prosent i 2001.

– Det tyder på at de aller fleste har forstått bruksanvisningen ved fondssparing og evner å holde markedsstøyen ute. Jevn sparing hver måned er den smarte måten å spare langsiktig i aksjefond på, sier Bernt S. Zakariassen, administrerende direktør i Verdipapirfondenes forening.

Lite coronafrykt

Undersøkelsen viser også at 12 prosent har økt sparingen i fond som følge av pandemien, mens 7 prosent har redusert sparingen. Likevel har 75 prosent holdt fondssparingen på tidligere nivåer.

Selv om det fortsatt er menn som investerer mest i fond, med en andel på 45 prosent, er det kvinner som øker andelen mest. Det siste året har andelen kvinner som sparer i fond økt med 5 prosent, mens andelen menn har økt med 2 prosent. Andelen kvinner som investerer i fond er nå på 34 prosent.