<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Presidentvalget i USA: Oddsen peker nå i favør av Biden

Dramatiske endringer i prognosene før presidentvalget i november.

    Publisert 24. juni 2020 kl. 16.01
    Oppdatert 24. juni 2020 klokken 16.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 248 ord
    PÅ VIKENDE FRONT: Trump-kampanjen er ifølge EIU på vikende front vis-à-vis Biden.  Foto: Dreamstime

    Sjansene for å stikke av med seieren ved høstens valg har nå beveget seg hårfint i favør av demokratenes kandidat, Joe Biden, det fremgår av en rapport fra Economist Intelligence Unit (EIU).

    Dramatiske endringer siste månedene

    Utsiktene har de siste månedene endret seg dramatisk, og selv om det ser ut til å bli jevnt, peker nå målingene så vidt i favør av Joe Biden. Ved årsskiftet så det derimot ut til å ligge an til en enkel seier for Donald Trump, takket være en bunnsolid økonomi og lav arbeidsledighet. I ettertid har coronaviruset ledet amerikansk økonomi inn i resesjon og dermed snudd opp ned på utsiktene.

    Avhengig av usikre stemmer

    I tillegg til coronaviruset har det også pågått massive demonstrasjoner i USA de siste ukene. Trumps håndtering av begge hendelsene har ført til at flere har mistet sansen for presidenten. Dermed er det ifølge rapporten opp til usikre velgere å bestemme utfallet av valget.

    Fortsatt sterkt fundament for Trump

    Trump besitter fortsatt et sterkt fundament med velgere, og av rapporten fremgår det at dette fundamentet utgjør omlag 40-44 prosent av befolkningen. Videre vil han være helt avhengig av å tiltrekke seg stemmer fra utenfor kjernen dersom han skal vinne i 2020.

    -Kampanjen til Trump har mistet flere av sine tidligere fordeler i løpet av de seneste månedene. Følgelig forventer vi ikke at presidenten skal klare å gjenskape den hårfine seieren fra 2016, står det skrevet ifølge CNBC.