<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nervøsiteten øker - kraftig oppgang i fryktindeksen

Fryktindeksen stiger markant torsdag.

    Publisert 25. juni 2020 kl. 14.41
    Oppdatert 25. juni 2020 klokken 14.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 229 ord
    FRYKTEN ØKER: Investorene på Wall Street ser Vix-indeksen stige markant. Foto: AP

    Vix-indeksen, også kjent som fryktindeksen, stiger i dag hele 13,6 prosent til 35,63 poeng. I begynnelsen av juni var den nede i 24,52 poeng, noe som betyr en oppgang på 45 prosent på få uker.

    Det er verdt å merke seg at indeksen sto i 12,47 i begynnelsen av januar mens den var oppe i 82,69 i midten av mars da coronapanikken satte inn.

    I dag har det også kommet tall som viser at det amerikanske arbeidsmarkedet utvikler seg verre enn forventet. 1,48 millioner amerikanere søkte om ledighetstrygd sist uke. Ifølge Marketwatch pekte konsensus mot 1,38 millioner nye søkere.

    Nervøst på Wall Street

    Alle de tre ledende indeksene på Wall Street falt kraftig onsdag etter at investorene ble bekymret for det økende antallet nye bekreftede smittetilfeller, som vil kunne påvirke den gjenåpningen av økonomien.

    «Det var blodrødt på børsene globalt i går. The usual suspects står bak nedgangen; økte smittetall i mange amerikanske delstater og en rekke andre land bekymrer investorene», skriver Dane Cekov i torsdagens rapport fra Nordea Markets.

    Futures indikerer at det går mot en rød åpning på New York-børsen torsdag.

    IMF venter enda lavere vekst

    I april senket IMF globale vekstanslag med 6,3 prosentpoeng til minus 3,0 prosent. Onsdag ble det kjent at veksten senkes med nye 1,9 prosentpoeng. Kina vil ifølge IMF være det eneste landet i verden med positiv BNP-vekst i år, og veksten ventes å stige til hele 8,2 prosent neste år.