Uber-deal til 2,6 milliarder dollar kan offentligjøres innen neste uke

Uber ønsker å kapre markedsandeler ved å kjøpe Postmates for milliardsum. 

Uber sikter på førsteplassen i matleveringsmarkedet.  Foto: dreamstime
Børs

Flere amerikanske medier rapporterer tirsdag at Uber Technologies Inc. er i diskusjoner om et oppkjøp av matleveringstjenesten Postmates. Prisen meldes å ligge på 2,6 milliarder dollar og vil kunne bli annonsert innen neste uke, ifølge Wall Street Journal. 

Uber har allerede blitt en ledende aktør i markedet for matleveringstjenester med UberEATS. Ifølge undersøkelser av Edison Trends innehar UberEATS den nest største markedsandelen for matleveringstjenester. 

Et potensielt oppkjøp signaliserer at Uber ønsker å kapre ytterligere markedsandeler fra konkurrentene sine. 

Vurderer notering

Det har ifølge WSJ lenge vært lav etterspørsel etter gründerbedrifter på børs, spesielt etter WeWorks vraket sine planer om å noteres. Dette er trolig grunnen til at Postmates lenge har utsatt sine planer om børsnotering.  

Det ser nå ut til at Postmate står overfor et valg mellom oppkjøp og notering i løpet av de neste ukene. 

Dersom oppkjøpet realiseres kan UberEATS ta ytterligere steg i retning av å bli den ledende aktøren for matleveringstjenester i USA. 

uber
oppkjøp
Nyheter
Børs