Equinor skilte seg positivt ut på New York-børsen

Nesten alle de norske aksjene gjorde det bedre i USA.

HISTORISK: Det var en storslagen dag på Wall Street tirsdag. Dow Jones var på kanten til å ha det beste kvartalet siden 1987. Foto: JOHANNES EISELE
Børs

Både det amerikanske og europeiske markedet inntar nye høyder.

Den europeiske breddeindeksen Stoxx 600 markerte det nest beste kvartal noensinne i dag. Også alle de tre toneangivende indeksene på Wall Street nådde nye milepæler i dag.

De siste tre månedene har Dow Jones steget over 17 prosent, S&P 500 nesten 20 prosent og Nasdaq bikket over 30 prosent.

Teknologiindeksen hadde sitt beste kvartal siden 2001, mens både S&P 500 og Dow Jones har ikke hatt et bedre kvartal på 22 år.

På hjemmebane var det imidlertid ikke like spektakulært. Hovedindeksen på Oslo Børs stengte 0,60 prosent ned, i likhet med storparten av de fleste store europeiske indeksene.

Blant de norske aksjene i USA, var det kun Equinor som endte dagen med oppgang, på tross av fallende oljepris.  Borr Drilling var aksjen som gikk med størst tap i USA, men likevel var tapet mindre enn det var på Oslo Børs. Flex LNG har rapporter at selskapet vil doble inntektene i 2020 og 2021, og Pareto tror denne aksjen har potensial til å doble pengene dine. Aksjen var eneste blant de fem som gjorde det bedre på Oslo Børs enn på andre siden av Atlanteren.

Questterre Energy hadde ingen handel på Toronto-børsen i Canada i dag. Blant de utplukkede aksjene var det imidlertid denne som gjorde det best på Oslo Børs. Aksjen steg 1,93 prosent.

Wall Street v. Oslo Børs

AksjeWall StreetOslo Børs
Frontline- 1,83 %- 4,15 %
Equinor0,14 %- 2,39 %
Golden Ocean Group- 1,27 %- 2,11 %
Flex LNG- 0,85 %- 0,67 %
Borr Drilling- 3,45 %- 4,85 %
equinor
de norske aksjene i usa og canada
Nyheter
Børs