Sissener solgte seg ned i Kongsberg Automotive

Solgte 12,5 milloner aksjer i den kriserammede aksjen.

SELGER: Jan Petter Sissener selger seg ned i Kongsberg Automotive, og åpner døra for nye aksjonærer. Foto: Iván Kverme
Børs

Kjendisinvestorene Øystein Stray Spetalen og Arne Fredly har i løpet av flere dager solgt seg ned på aksjonærlisten i Kongsberg Automotive på Merkur Market.

Tok et jafs

Spetalen og Fredly kjøpte 740 millioner aksjer hver da Kongsberg Automotive hentet 700 millioner kroner gjennom en emisjon med emisjonskurs på 10 øre. Ketil Skorstad og Jan Petter Sissener kjøpte også aksjer i emisjonen.

Investorene sitter nå på til sammen 375,5 millioner aksjer, noe som betyr at de til sammen har solgt 729 millioner aksjer. Nå har de imidlertid tatt en pause fra nedsalget.

Slenger seg på

Jan Petter Sissener har gjennom fondet Sissener Canopus tatt over stafettpinnen, viser ferske aksjonærlister i Infront. 

Han solgte nylig 12,5 millioner aksjer i Kongsberg Automotive, og sitter nå på totalt 150 millioner aksjer, tilsvarende 2,2 prosent av de totale aksjene.

Etter at Kongsberg Automotive utførte emisjonen, har de ny aksjene blitt omsatt på Merkur Market, noe som har ført til gode arbitrasjemuligheter.

Selv om aksjene er verdt like mye, handles de til to ulike kurser. På Oslo Børs stengte Kongsberg Automotive-aksjen på 0,32 kroner onsdag, mens den stengte på 0,16 kroner på Merkur Market.

kongsberg automotive
Nyheter
Børs