<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

McDonalds og Apple utsetter gjenåpning

I lys av rekordhøy smittespredning i USA utsetter McDonalds sin planlagte gjenåpning. Også Apple stenger ned. 

    Publisert 2. juli 2020 kl. 10.54
    Oppdatert 2. juli 2020 klokken 10.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 155 ord
    SETTER BREMS: Apple og McDonalds setter brems på planlagt gjenåpning.  Foto: Mark Schiefelbein

    McDonalds setter planene om gjenåpning på vent etter en kraftig økning i nye smittetilfeller flere steder i USA. Åpningen utsettes med 21 dager ifølge en melding sett av Reuters.

    Salget barbert

    Fast-food kjeden så det globale salget falle med 30 prosent i andre kvartal etter at flere restauranter måtte stenge dørene. 99 prosent av restaurantene i USA forblir åpne for drive-through og hjemlevering.

    - Vår motstandsdyktighet kommer til å bli testet igjen. Covid-19 herjer med en 65 prosent økning de siste to ukene, sier Joe Erlinger, sjef for McDonalds.

    Gjelder også Apple

    Også Apple har sett det nødvendig å fatte tiltak som følge av nylig smittespredning. Fra og med torsdag stenger tech-giganten alle butikker i Los Angeles-området, og utvalgte butikker i resten av California. Samtidig meldes det at Apple stenger butikker i Las Vegas, Alabama, Idaho, Oklahoma, Georgia og Luisiana. Fra tidligere har Apple stengt butikker i Florida, Mississippi, Texas og Utah, det melder Los Angeles Times.