<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aksjemarkedet i Europa kan utkonkurrere USA

Europa har fått kontroll på smittenivået, mens USA ligger langt bak.

    Publisert 4. juli 2020 kl. 09.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 143 ord
    BØRS: På innsiden av Euronext i Amsterdam, Nederland. Foto: Bloomberg

    Før corona-pandemien presterte Wall Street bedre enn aksjemarkedet i Europa. Et antall økende prominente Wall Street-institusjoner mener 2020 er året da utviklingen snur, skriver Marketwatch. 

    Bakgrunnen er at coronaviruset fortsetter å spre seg i økende tempo i USA, mens Europa begynner å få mer kontroll på smitten.

    Fredag ble det bekreftet 54.904 nye smittetilfeller i USA, ifølge statistikk fra Worldometers. Til sammenligning ble det bekreftet 43.597 nye smittetilfeller forrige fredag.

    Hardt rammede land i Europa, som for eksempel Spania, Russland, Storbritannia og Italia har alle sett et betydelig fall i nye smittetilfeller siden mai.

    «Mobilitet i Europa har kommet raskt tilbake og er nå på nivå med USA. Dette antyder en opphenting i aktiviteten, spesielt ettersom det er lavere risiko for oppblomstring av smitte. Som et resultat kan vi se gjeninnhentingen i andre halvår overgå andre regioner, inkludert USA», sa analytikere i BlackRock Investment Institute, ifølge Marketwatch.