Veidekke høster stående ovasjoner

Byggingen av det nye dobbeltsporet på jernbanen i Drammen har ført til et kutt i klimautslippene på 100.000 tonn CO2.

POSITIVT: Jimmy Bengtsson, adm. direktør i Veidekke, får gode tilbakemeldinger. Foto: Håkon Sæbø
Børs

– Da vi innførte klimakravene i 2019, trodde vi på en åtte prosents reduksjon i dette prosjektet. Nå ligger vi an til å kutte 25 prosent totalt, og opptil 75 prosent i enkelte delprosjekter. Veidekke har langt overgått kravene vi stilte dem, sier miljøleder Håvard Kjerkol i Bane Nor i en pressemelding. Han mener resultatene kommer av en stor vilje til å tenke klimavennlig.

Bane Nor samarbeider med Norconsult og Veidekke om prosjektet med det nye dobbeltsporet fra Drammen stasjon til Kobbervikdalen. Når denne strekningen står ferdig i 2024, er det et sammenhengende dobbeltspor mellom Oslo og Tønsberg.

– Bane Nor går foran og tar et tydelig ansvar for å redusere klimautslippene, gjennom krav til bruk av fossilfritt drivstoff og mer miljøvennlige materialer. Bane Nor er blant de første utbyggerne som innfører så omfattende krav på større anleggsprosjekter, sier Lars Evensen Paulsrud, miljøsjef i Veidekke.

Det totale utslippskuttet i prosjektet tilsvarer det årlige CO2-forbruket til alle innbyggere i mindre byer som Kongsvinger, Egersund og Mandal.

(©NTB)

veidekke
Nyheter
Børs