<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nel kan få sete i europeisk hydrogenallianse

Et lekket dokument viser at Nel-sjef Jon André Løkke er tiltenkt styreplass i den nye hydrogenallliansen som EU-kommisjonen vil lansere.

    Publisert 6. juli 2020 kl. 11.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 163 ord
    TILTENKT STYREPLASS: Jon André Løkke, adm. direktør i Nel, er tiltenkt en styreplass i hydrogenallliansen som EU-kommisjonen vil lansere. Foto: Eivind Yggeseth

    Løkke er eneste nordmann på listen over de 19 foreslåtte styremedlemmene i den nye europeiske hydrogenalliansen, som etter planen skal presenteres førstkommende onsdag.

    Det lekkede dokumentet er i løpet av de siste dagene blitt omtalt av både Politico og Euractiv. Det kan fortsatt bli gjort endringer fram mot lanseringen.

    Hydrogenalliansen skal etter planen bringe sammen EU-kommisjonen, medlemsland, regioner og byer, private selskaper, sivilsamfunn og bransjeorganisasjoner i arbeidet for å fremme fornybart hydrogen i Europa.

    Alliansen vil bli presentert sammen med en europeisk hydrogenstrategi der EU-kommisjonen ifølge lekkede utkast vurderer et mål om produksjon av 10 millioner tonn fornybart hydrogen i EU innen 2030. Det vil kreve en produksjonskapasitet på 40 gigawatt. Vannkraftverkene i Norge har til sammenligning en samlet kapasitet på snaut 31 gigawatt.

    Nel ønsker ikke å kommentere lekkasjene.

    Det norske hydrogenselskapet har steget kraftig i verdi på børsen de siste månedene, i takt med at flere og flere europeiske land har varslet storstilte satsinger på hydrogen.

    Løkke ble nylig også valgt til styremedlem i bransjeorganisasjonen Hydrogen Europe.

    (©NTB)