<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Buffett satser nærmere halvparten på én hest

Apple står for nærmere halvparten av investeringene til Buffett-styrte Berkshire Hathaway.

    Publisert 8. juli 2020 kl. 09.26
    Oppdatert 8. juli 2020 klokken 14.32
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 250 ord
    UNNGÅR DIVERSIFISERING: Warren Buffett har halvparten av investeringene sine i ett selskap.  Foto: REUTERS/Rick Wilking/File Photo

    «Diversifisering er en beskyttelse mot ignoranse» har investor-legenden Warren Buffett en gang hevdet, ifølge MarketWatch. Altså, diversifisering har lite for seg dersom man kan det man driver med. 

    En titt på porteføljen til Buffett-styrte Berkshire Hathaway viser at han er en mann av sitt ord. 

    Holdingselskapet har nemlig investert mer enn 91 milliarder dollar i Apple, som tilsvarer 43 prosent av porteføljens verdi på 214 milliarder dollar, ifølge MarketWatch.

    TRO PÅ COOK: Buffett verdsetter godt lederskap i sine investeringer. Foto: REUTERS/Eduardo Munoz

    Det er kanskje ikke overraskende likevel, med tanke på at Buffett i februar uttalte til CNBC at Apple er det beste selskapet han kjenner til i verden.

    Ifølge The Motley Fool er det blant annet bærekraftige konkurransefortrinn og et sterkt lederskap som gjør at Apple er spesielt attraktivt hos Buffett. 

    Apple hadde, ifølge CNBC, i januar økt sin verdi med 480 prosent siden Tim Cook overtok i 2011. Det gir grunn til å anta at Warren Buffett har sterk tro på Apple-sjefen sine evner til å videreføre Steve Jobs sin arv. 

    Tech-aksjer trosser fallet

    Mobilgiganten føyer seg inn i rekken av tech-aksjer som har klart å sprette tilbake etter coronakrisen gjorde sitt inntog. 

    Forbes viser til Baillie Gilford som hevdet at 10 års tech-vekst kommer til å utspille seg over to år i ettermæle av coronakrisen

    Etter Apple falt til 223,76 dollar 23. mars har de steget 66,6 prosent og stengte tirsdag til 372,69 dollar.