<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Redaksjonssjef og journalist siktet for skjulte opptak i Danmark

Fire personer i dansk TV 2, inkludert flere redaksjonelle medarbeidere, er siktet for ulovlige opptak på et sted som ikke er fritt tilgjengelig.

    Publisert 11. juli 2020 kl. 14.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 143 ord
    STOPPET: Aarhus kommune har fått nedlagt en midlertidig forføyning som hindrer TV 2 Danmark å vise frem dokumentaren som skal vise forholdene ved pleiehjemmet Kongsgården i kommunen. Foto: Dreamstime

    Dokumentaren handlet om forholdene på pleiehjemmet Kongsgården i Aarhus. Kommunen fikk nedlagt en midlertidig forføyning i en domstol mot at TV 2 kan publisere opptakene, og dokumentaren er dermed ikke blitt vist.

    De fire medarbeiderne er administrerende direktør Anne Engdal Stig Christensen, nyhetsdirektør Mikkel Hertz samt en redaksjonssjef og en journalist fra dokumentargruppen.

    De siktes etter straffelovens paragraf 264 for uberettigede opptak på et sted som ikke er fritt tilgjengelig.

    Nyhetsdirektør Mikkel Hertz fastholder at bruken av skjult kamera var nødvendig for å dokumentere pleiesvikt.

    Opptakene ble gjort med skjult kamera i 2019 og viser blant annet ansattes håndtering av en 90 år gammel dement kvinne.

    Dommerne mener at kvinnen ikke har kunnet gi nødvendig samtykke til opptaket. TV 2 har argumentert med at kvinnens barnebarn og verge alle har gitt sitt samtykke på kvinnens vegne.

    Hertz sier TV 2 nå vil ta den midlertidige forføyningen inn for høyesterett.