Tesla var mer verdt enn J.P. Morgan og Procter & Gamble

Tesla fosser frem på børs og var mandag morgen mer verdt enn både J.P. Morgan og Procter & Gamble. På slutten av dagen korrigerte imidlertid aksjen litt ned.

RAKETT: Elon Musk og Tesla har skutt i været på børsen og mandag morgen var selskapet mer verdt enn både J.P. Morgan og Procter & Gamble. Foto: AFP
Børs

Mandag var det et nytt drag i Tesla-aksjen som spratt opp 13 prosent mandag ved åpningstid, før kursen korrigerte litt ned før stengetid. I skrivende stund omsettes aksjen for 1.593,32 dollar, etter en oppgang på 2,3 prosent.

Ifølge The Wall Street Journal var bilprodusentens markedsverdi på 321 milliarder dollar mandag morgen, som var foran både J.P. Morgan og Procter & Gamble, på henholdsvis 293 og 307 milliarder.

Etter kursnedgangen mandag ettermiddag er imidlertid Tesla igjen forbigått av gigantene og bilprodusenten prises nå til 286 milliarder dollar.

Høye forventninger

Den seneste tids kursoppgang i Tesla har vært drevet av optimisme rundt den kommende kvartalspresentasjonen som blir sluppet den 22. juli. Selskapet hadde estimert å selge 72.000 kjøretøy i andre kvartal, men har solgt rundt 90.650.

Mange investorer forventer at Tesla vil levere grønne tall og dermed få innpass på den brede S&P 500-indeksen.

Hvis Tesla kommer inn på S&P 500, vil det være blant de 15 største selskapene på indeksen.

Prisingen av Tesla gir mange investorer hodepine. Selskapet er mer verdt enn Toyota, til tross for at sistnevnte produserer mer enn 20 ganger flere biler årlig.

Jan Petter Sissener er blant de som har brent seg på shorting av Tesla og han sitter nå kun med put-opsjoner. Til Finansavisen uttalte han nylig: «Jeg vil shorte Tesla igjen, om massepsykosen gir seg».