Robinhood lammet etter at 20-åring tok sitt eget liv

Flere tragedier har gjort at investeringsappen stanser ekspansjon utenfor USA.

HJERTESKÆRENDE: En 20 år gammel gutt begikk selvmord etter han fikk se et enormt negativt beløp i Robinhood-appen. Foto: Dreamstime
Børs

Robinhood har helt siden i fjor planlagt å utvide selskapet til Storbritannia og andre steder i verden, men sier nå i en pressemelding at det vil stoppe ekspansjonen utenfor USA.

Grunnen til at planene settes på vent på ubestemt tid, skal være flere granskinger i hjemlandet.  

Selskapet har fått kritikk fra flere hold etter flere hjerteskjærende historier av unge mennesker som har brukt appen til å gjøre sine første investeringer:

En familiefar skal ha tapt hele formuen etter en feilinvestering, og en ung gutt på bare 20 år endte med å ta sitt eget liv etter han trodde han hadde gitt hele familien en ubetalelig gjeld på 730.000 dollar.

Store forandringer

Etter den forferdelige nyheten ble Robinhood pålagt å endre utseendet i appen av amerikanske myndigheter, spesielt når det kommer til opsjonshandel.

«Vi er knust over denne tragedien», skrev Vlad Tenev og Baiju Bhatt, adm. direktører i Robinhood, i et blogginnlegg.

«Verden har endret seg mye de siste månedene, og vi tilpasser oss. Vi ser nå at vi må fokusere innsatsen vår på kjernedriften i USA og investere i fundamentale systemer», skriver Robinhood i en e-post.

Etter planen skulle selskapet utvide til Storbritannia i november 2019, og deretter tidlig i 2020. Så kom coronakrisen og siden den gang har historiene vært mange – både postive og negative.

Selskapet får imidlertid tiltro fra investorene. Tidligere denne måneden hentet selskapet ytterligere 320 millioner dollar, 2,9 milliarder kroner, i en emisjon, som gir selskapet en børsverdi på 8,6 milliarder dollar, eller 78,3 milliarder kroner.

investeringer
Robinhood
Nyheter
Børs