Fondsforvalteren i DNB knuser Oslo Børs: Her er aksjefavorittene

Suksessfondet har levert betydelig bedre enn hovedindeksen hittil i år. Blant aksjene forvalteren anbefaler, finner man en norsk børsfersking.

DELER FAVORITTER: Hans-Marius Lee Ludvigsen forvalter fondet DNB Nordic Small Cap. Foto: Eivind Yggeseth
Børs

Hans-Marius Lee Ludvigsen forvalter suksessfondet DNB Nordic Small Cap. Fondet ble startet i 2019, og har hittil i år levert en avkastning på 18,9 prosent, mens hovedindeksen på Oslo Børs er ned 9,8 prosent.

Han trekker frem flere aksjer han mener kan komme styrket ut av coronakrisen, samt to han mener har fått ufortjent mye juling.

Fornøyd med produktet

Fondets største posisjon er i Stillfront, et selskap som produserer gratis mobilspill. Pengene renner inn gjennom at spillerne kjøper innhold i spillet.

– Det kan man jo mene hva man vil om, men businessmodellen fungerer åpenbart, og personlig har jeg brukt penger på langt mer meningsløse ting enn det. Selv har jeg begynt å lage en digital bondegård som jeg ikke har tenkt å gi opp helt med det første, skriver Ludvigsen i en mail til Finansavisen.

MER SPILLING: DNB-forvalteren peker på at coronakrisen har gitt vekst for spillprodusenter. Også statsminister Erna Solberg tyr til mobilspill i ledige stunder, her på flyet til Bergen. Foto: NTB Scanpix

Han erkjenner at aksjen har gått helt vanvittig bra hittil i år, men understreker at balansen er solid og vekstmuligheten enorme. Forvalteren mener også at markedet undervurderer inntjeningspotensialet i disse spillene.

– Coronakrisen har gitt medvind først og fremst fordi isolering førte til mer mobilspilling, men også fordi det ble langt billigere å markedsføre spillene. Denne veksten kan åpenbart ikke vedvare, men vi tror ikke det er helt bak mål å tro at mange av de som begynte å spille i første halvår i år, kommer til å fortsette med det.

Norsk børsfersking en favoritt

Forvalteren trekker også frem Pexip, MIPS, Musti og Sinch som potensielle coronavinnere. Fondet har også aksjer i selskaper som tilbyr hjemmekontorløsninger. Aksjene i Pexip har fondet hatt siden børsnoteringen, mens Sinch er fondest nest største posisjon.

BØRSFERSKING: Ludvigsen satser på suksess for norske Pexip. Her Pexip-sjef Odd Sverre Østlie. Foto: Pexip

MIPS, som leverer beskyttelsesteknologi til hjelmer, opplevde mindre omsetning etter at salget av skihjelmer uteble i år. Likevel mener Ludvigsen at salget av sykkelhjelmer kan eksplodere og ta igjen mer enn det tapte.

– Dessuten skal vi nok helt sikkert tilbake på afterski i Alpene så fort det er trygt, så jeg er ikke veldig bekymret for skihjelmsalget på sikt heller, legger han til.

Ufortjent mye juling

Nordic Entertainment, morselskapet til Viaplay, og lydbokselskapet Storytel har begge to hatt fordel av krisen i form av økt kundevekst. Forvalteren er positiv til selskapene, og har stor tro på at Storytel vil fortsette veksten i mange år.

For Nordic Entertainments del har det vært negative effekter i form av kansellerte sportsarrangementer og fall i annonseinntekter, men disse effektene bør være midlertidige. Da står Nordic Entertainment igjen med en veldig sterk posisjon i Norden.

RAKETTVEKST: Ludvigsen tror Storytel vil levere vekst i mange år. Foto: NTB Scanpix

Ludvigsen trekker også frem at Coor og ISS fikk ufortjent mye juling i første halvår. Selskapene leverer driftstjenester for bygg i form av kantinedrift, rengjøring og sikkerhetstjenester. Forvalteren mener økt etterspørsel etter renholdstjenester vil kompensere for bortgangen av kantinedrift.

– Bør våge seg over Svinesundsbrua

Selv om han mener Oslo Børs kan være et godt sted å være, mener forvalteren at man bør se til flere børser for å begrense risikoen. Han trekker spesielt frem vår søta bror i Sverige.

– En norsk investor bør i alle fall våge seg over Svinesundsbrua. Da kommer man seg litt vekk fra de tradisjonelle norske sektorene som energi, shipping og laks, og får litt større innslag av teknologi, helse og eiendom, forklarer Ludvigsen.

pexip
stillfront
Nyheter
Børs