Mot nedgang på Wall Street etter kvartalstall

NY DAG: Og nye muligheter på Wall Street. Foto: NTB Scanpix
Børs

Drøyt to timer før Wall Street åpner, ser det ut til å bli en rød åpning. Dow Jones, Nasdaq og S&P 500 faller alle 0,5 prosent i førhandelen.

Det etter at flere selskap har lagt frem kvartalstall. Blant annet McDonalds, som opplevde at omsetningen falt med 30 prosent fra andre kvartal i fjor. Omsetningen var den laveste på 13 år. Det var likevel etter lite hakk bedre enn forventningen. 

3M Company la også frem kvartalstall i dag. Selskapet hadde et resultat pr. aksje på 1,78 dollar, mot ventede 1,80 dollar. Omsetningen var også noe lavere enn ventet.

Goldman Sachs CEO David Solomon, alias DJ D-Sol, varmet opp i rundt en time før Chainsmokers-konserten i Hamptons lørdag. Ifølge Bloomberg skal det ha vært et par tusen deltagere på veldedighetskonserten og sommerfesten.

Investorene følger spent med på rentebeskjeden fra den amerikanske sentralbanken, Fed, som kommer onsdag kveld. Og selvsagt er også spenningen stor rundt hva som kommer frem av Feds utsikter for USAs økonomi. 

– Markedet ser ut til å prise inn at det blir en retur til normale tider mot slutten av året, drevet av vaksine-nyheter, vurderer Fahad Kamal, sjefstrateg i Société Générale.

Catherine Bennet, leder for epidemiology ved Deakin University, Melbourne, sier til Bloomberg at med mindre man kan beskytte seg mot resten av verden vil det være en utfordring å få kontroll på smittespredningen uten en vaksine. Australia har langt på vei lykkes med å beskytte befolkningen mot resten av verden, med strenge innreiseregler. Så langt er det registrert 161 døde og 14.935 bekreftede smittetilfeller, som følge av Covid-19 i landet.