Disney overrasket med stor abonnentsvekst

De siste kvartalstallene viste stor abonnentsvekst, men også store tap som følge av pandemien.

Børs

Disney la frem kvartalstallene for sitt skattemessige tredjekvartal i 2020 etter at børsen stengte tirsdag. 

Aksjen falt omtrent 2 prosent i etterhandelen etter at selskapet la frem store store tap som følge av coronapandemien.

Inntjening per aksje endte med et tap 8 amerikanske cent mot mot ventede 64 cent, mens inntektene skuffet med 11,78 milliarder dollar, mot ventede 12,37 milliarder amerikanske dollar, opplyser CNBC.

Passerte ny milepæl

Mens selskapet totalt sett skuffet markedet, var det noen av selskapets virksomheter som også gjorde det bedre som følge av coronapandemien. Den viktigste nyheten var at selskapet rapporterte å ha nådd over 100 millioner betalende abonnenter på tvers av strømmetjenestene sine, som inkluderer Disney +, Hulu og ESPN +. 

Selskapets videostrømmetjeneste er blant Netflix' og Amazon Prime Videos hovedkonkurrenter, og har opplevd stor vekst som følge av at flere har vært i isolasjon under pandemien, skriver nyhetsbyrået.

Åpnet noen av fornøyelsesparkene

Disneys viktigste inntekt er omsetningen som kommer fra parkvirksomheten. Selskapet har lykkes i gjenåpne noen av parkene sine, men har gjort dette med begrenset kapasitet under reguleringer for å holde besøkende trygge, opplyses det.

Likevel måtte fornøyelsesparken Disneyland i California måtte se seg tvunget til å utsette den forventede gjenåpningen i juli da myndigheten presset retningslinjene tilbake som følge av stigende smittetall.

Selskapet hevder å ha tapt over 3,5 milliarder amerikanske dollar i driftsinntektene på grunn av fornøyelsesparkene som ble stengt i løpet av kvartalet, skriver CNBC.

disney
kvartalstall
Nyheter
Teknologi
Børs