Storaksjonær ber om at Otello-styret endres umiddelbart

KONSERNSJEEF: Lars Boilesen i Otello. En storaksjonær ønsker at styret i selskapet endres. Foto: Ivan Kverme
Børs

Det britiske fondet Sand Grove Capital Management, som eier 25,40 prosent av aksjene i Otello, har bedt om en ekstraordinær generalforsamling. 

Fondet anmoder om at sittende styreleder André Christensen og styremedlem Birgit Midtbust fratrer sine stillinger med umiddelbar virkning. Fondet foreslår Randel Freeman som ny leder, og Kathryn Baker som nytt styremedlem.

«Endringene i styret foreslås for bedre å tilpasse styremedlemmenes kompetanse med Selskapets driftsmessige behov og dermed bidra til verdiøkning for Selskapets aksjeeiere», heter det i børsmeldingen fra Otello.

Sand Grove Capital Management ønsker også å endre valgkomiteen i Otello til følgende trio: Simon Davies (leder), Anne Lise Meyer og Dag Erik Rasmussen. Davies er grunnlegger av fondet og CIO i Sand Grove Capital Managemen.

Ingen av styremedlemmene eller medlemmene i valgkomiteen har tilbudt seg å tre av.

Aksjen stiger 6,5 prosent til 13,10 kroner etter ti minutters handel på Oslo Børs onsdag.

breaking
otello
Nyheter
Børs