Jørgen Dahl håvet inn åtte milliarder

Sector Alarm-gründeren har lagt bak seg et knallår.

ET LUKRATIVT ÅR: Gründer og eier i Sector Alarm Jørgen Dahl. Foto: Jørgen Hyvang
Børs

Gründer Jørgen Dahl kontrollerer sin majoritetsandel i Sector Alarm gjennom holdingselskapet Isanor Invest. Ifølge DN fikk Dahls heleide holdingselskap et resultat før skatt på 8,17 milliarder kroner i fjor, mot 231 millioner i 2018.

I forkant av at det amerikanske oppkjøpsfondet KKR kjøpte 30 prosent av aksjene i Sector Alarm i fjor, ble det gjort en rekke interne transaksjoner i selskapet.

– Dette er regnskapsmessige gevinster knyttet til interne transaksjoner i Sector Alarm-strukturen i forkant av salget, og kan ikke knyttes direkte til 30 prosent av aksjene solgt til KKR, sier Bjørnar Bukholm, finansdirektør i Sector Alarm, til DN.

sector alarm
jørgen dahl
Nyheter
Børs