Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank: Aksjene kan ha et potensial

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank tror det økonomiske grunnlaget fortsatt vil støtte utviklingen i aksjemarkedene. Dog mener han smittesituasjonen vil kunne bidra til at vi ikke får noen voldsom rekyl i den økonomiske veksten.

SER MULIGHETER: Fremover har sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank tro på de store amerikanske teknologiselskapene. Han tror også bank- og finansaksjer kan ha et potensial. Foto: Danske Bank
Børs

Torsdag faller Oslo Børs tilbake, etter positiv utvikling tidligere denne uken. Hovedindeksen noteres i skrivende stund til 852,16, ned 0,33 prosent.

Når man skal se på utviklingen fremover på kort sikt, mener sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank den finanspolitiske uenigheten i USA helt klart vil påvirke markedene, der en enighet vil gi noe lettelse til markedene gjennom at stimulanser til husholdningene vil kunne fortsette å støtte den viktigste delen av amerikansk økonomi, som er privat forbruk.

Uten en løsning for en ny stimulansepakke i USA risikerer man ifølge Lie at de amerikanske husholdningene mister en god del av forbrukskapasiteten, noe som kan gå direkte utover den økonomiske veksten, skriver nyhetsbyrået.

– På den økonomiske siden er vi moderate optimister både til USA, som vi tror vil få noe bedre kontroll på coronaviruset enn for øyeblikket, til Kina, som er godt i gang både i industrien og servicesektoren, og til Europa, hvor vi i går så en ganske solid oppgang i detaljhandelen. Flere pandemieksperter tror på nye smittebølger, noe som vil kunne påvirke den økonomiske selvtilliten hos bedrifter og husholdninger, sier sjefstrategen til TDN Direkt.

Lie tror det økonomiske grunnlaget fortsatt vil støtte utviklingen i aksjemarkedene, men legger vekt på at smittesituasjonen, som er i ferd med å blusse opp igjen i Europa, vil kunne bidra til at vi ikke får noen voldsom rekyl i den økonomiske veksten, men en mer moderat utvikling.

Balansert nyhetsbilde

Videre peker sjefstrategen ifølge nyhetsbyrået på at makrotallene har gitt en «boost» i markedene, da tallene ser svært bra ut for juni og juli sammenlignet med mars og april. Fremover vil tallene fra måned til måned være mer sammenlignbare og derfor ikke gi den samme positive effekten, fremhever Lie.

– Høsten har en tendens til å være den svakeste delen av året for aksjer, med gode nyheter bak oss. Perioden vil kanskje bli preget av et mer balansert nyhetsbilde i motsetning til den siste tiden hvor politisk uro og vedvarende usikkerhet tilknyttet coronaviruset vil kunne være av de negative triggerne, sier han.

Bank- og finansaksjer

Fremover har Lie ifølge TDN Direkt troen på de store amerikanske teknologiselskapene. Han ser ingen umiddelbar negativ katalysator for disse selskapene da en fortsatt smittepreget verden vil opprettholde etterspørselen etter «stay at home»-løsninger.

Sjefstrategen tror også bank- og finansaksjer kan ha et potensial, og trekker frem at de er mer avhengige av den økonomiske utviklingen og risikovilligheten i markedet. Denne sektoren er langt lavere priset enn teknologisektoren, påpeker Lie.

– Vi tror en gradvis økonomisk bedring kan bidra til en rekyl i bank- og finansaksjer. Hvis de lange rentene stiger basert på høyere fremtidsoptimisme, vil marginene til bankene også stige, sier han til nyhetsbyrået.

aksjemarkedet
christian lie
danske bank markets
Nyheter
Børs