<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er verdens mest eksklusive klubb av ultrarike

Mark Zuckerbergs formue har passert 900 milliarder kroner.

    Publisert 7. aug. 2020 kl. 12.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 196 ord
    ULTRARIK: Facebook-sjef Mark Zuckerberg har nå en formue på 100 milliarder dollar. Foto: AP

    Den siste tids kursoppgang i Facebook har sørget for at konsernsjef og storaksjonær Mark Zuckerberg får innpass i verdens mest eksklusive klubb av ultrarike.

    Etter torsdagens kurshopp på 6,5 prosent har formuen til Facebook-gründeren passert 100 milliarder dollar, eller 900 milliarder kroner. Ifølge CNN Business er det kun to andre personer som er med i denne “klubben”, nemlig Amazon-sjef Jeff Bezos og Microsofts Bill Gates.

    Zuckerberg var som kjent med å grunnla Facebook fra sitt hybel på Harvard i 2004, og sitter fremdeles på 13 prosent av aksjene i selskapet. 36-åringen er også Facebooks styreleder.

    Hittil i år har Facebook-aksjen gått opp 29,3 prosent, noe som har økt formuen til Zuckerberg med 22 milliarder dollar.

    I 2010 ble Mark Zuckerberg med i Giving Pledge, et initiativ startet av Warren Buffett og Bill og Melinda Gates hvor de oppmuntrer verdens rikeste til å donere hoveddelen av formuen til veldedighet. I den samme klubben finner vi også Kjell Inge Røkke og Nicolai Tangen.

    I 2015 gikk derimot Zuckerberg et skritt videre, og kunngjorde ifølge CNN at han ville gi bort 99 prosent av sin eierandel i Facebook.