<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sjefstrateg: – Det har aldri vært enklere å tjene penger

Sjefstrategens oppskrift er enkel og han viser til to gode kjøp.

    Publisert 10. aug. 2020 kl. 15.28
    Oppdatert 10. aug. 2020 klokken 15.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 214 ord
    REKYL: Indeksene på Wall Street har hentet seg inn etter pandemien. Foto: Bloomberg

    «Det har aldri vært enklere å tjene penger», sier Eduardo Lecubarri global sjefstrateg for small- og midcap-aksjer i JPMorgan til CNBC. 

    «For hver dollar som i dag forvaltes aktivt i verden, er det 80 cent som administreres passivt uten hensyn til fundamentale forhold. Så gapet mellom det fundamentale og verdivurderinger er faktisk ganske bredt», sier Lecubarri videre.

    Slik plukker han aksjer

    I jakten på gode kjøp er avdelingen for small- og midcap i JPMorgan på utkikk etter aksjer som har falt mer enn 30 prosent fra nivåer før pandemien. I tillegg må selskapene sitte på en solid balanse der virksomheten ikke er betydelig svekket.

    Det generelle aksjemarkedet har hentet seg raskt inn igjen etter kollapsen i mars. Dow Jones-indeksen er nå «kun» ned 3,9 prosent hittil i år, mens S&P 500-indeksen er opp 3,7 prosent og Nadaq-indeksen har hoppet 22,7 prosent.

    To gode kjøp

    Likevel finner Lecubarri to aksjer han mener er gode kjøp. Han viser blant annet til britiske Inchcape og franske Maisons du Monde.

    «Selv etter denne rekylen i Maisons du Monde-aksjen, er aksjen fortsatt ned samtidig som selskapet sitter med en solid balanse. Jeg tror det er den type navn som fortsatt kan være attraktive med hensyn til risk-reward», forklarer sjefstrategen ifølge CNBC.

    Aksjen har nesten doblet seg siden bunnen i mars, men er fortsatt ned fra nivåer i 2019.