<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gir seg som Petoro-sjef

Nå skal hun ikke lenger lede forvaltningen av statens direkteeide andeler i olje og gass.

    Publisert 12. aug. 2020 kl. 11.07
    Oppdatert 12. aug. 2020 klokken 13.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 176 ord
    PETORO-SJEF: Grethe Moen. Foto: Iván Kverme

    Etter åtte år i sjefsstolen går Grethe Moen av som adm. direktør i Petoro, opplyses det i en pressemelding.

    Rekrutteringsprosessen for å finne hennes etterfølger settes nå i gang umiddelbart, og Moen vil sitte i stillingen til ny direktør er på plass senest ultimo februar.

    – Styreleder og jeg har gjennom noe tid hatt en dialog om hvor lenge jeg skal sitte i stillingen som administrerende direktør, og vi har nå blitt enige om at jeg skal gå av. Dette er et godt tidspunkt for å gi mulighet til andre som kan lede Petoro videre, sier Moen i en kommentar.

    Historisk lavt

    Petoro forvalter statens direkteeide andeler i olje og gass, og kunne i forrige uke melde at de i andre kvartal kun leverte syv milliarder kroner til statskassen. Det er det laveste siden opprettelsen av Petoro tilbake i 2001.

    I første halvår sett under ett var kontantstrømmen på 34 milliarder kroner, tilsvarende et fall på 43 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

    – Nedgangen i kontantstrømmen er en direkte konsekvens av de globale utfordringene for olje- og gassindustrien, sa Moen i en kommentar.