Dette vil påvirke Oslo Børs

Spenningen mellom USA og Kina preger investorene, og det er lite futt i oljeprisen.

LITE DRAHJELP: Nordnet-analytiker Roger Berntsen tror på svakt fall fra start på Oslo Børs tirsdag. Foto: NTB scanpix
Børs

Etter at Nasdaq suste inn til nye rekordnoteringer på Wall Street i går, var stemningen mer avmålt på de asiatiske børsene i natt.

Spenningen mellom Kina og USA fortsetter å tynge sentimentet. Mandag annonserte blant annet Trump-administrasjonen ytterligere innstramninger i restriksjonene for Huawei.

– Av hensyn til amerikansk sikkerhet ønsker Trump nå å hindre selskapet i å få tilgang til viktige databrikker. Ingen spillere er større innen 5G-teknologi enn Huawei, noe mange mener kan gi Kina betydelige muligheter til å overvåke andre land, blogger Nordnet-analytiker Roger Berntsen.

Samtidig mener han det ligger i kortene at spenningsnivået mellom USA og Kina vil fortsette å stige frem mot høsten presidentvalg i USA.

Ingen drahjelp fra oljen

Oljeprisen har stått på stedet hvil det siste halve døgnet, og dermed er det ingen drahjelp å få herfra i dag. OPEC og samarbeidspartnerne (OPEC+) meldte i går at oljeprodusentene klarte å holde seg innenfor produksjonsbegrensningene i juli.

Brent-oljen står tirsdag morgen i 45,28 dollar fatet, som er bittelitt opp fra nivåene da børsen stengte i går. 

Berntsen tror Oslo Børs (OBX-indeksen) åpner ned 0,1 prosent, eller innenfor intervallet [-0,3, 0] prosent tirsdag.

Paddeflatt i Oslo i går

Hovedindeksen endte mandag uendret fra fredagens slutt, og Insr Insurance og Aker Solutions utmerket seg med fall på over 30 prosent.

Førstnevnte fulgte dermed opp fredagens fall på hele 58,4 prosent etter meldingen om at selskapet selger alle sine kunder til Storebrand.

Aker Solutions ble i går handlet eksklusive Aker Offshore Wind og Aker Carbon Capture, og disse to søkte mandag om notering på Merkur Market.

Frontline og Norwegian var blant gårsdagens vinnere.

Oslo-kommentaren her.

dette vil påvirke oslo børs
nordnet
roger berntsen
huawei
donald trump
oljeprisen
opec+
nasdaq
aker solutions
Nyheter
Børs