Klar tale fra finansdirektøren: Pengene skal ikke hope seg opp

Er det rom for utbytte i Kid så vil det bli utbytte.

KNALLTALL: Kid har i dag presentert sine kvartalstall. Foto: Kid
Børs

Torsdag morgen la Kid frem sine kvartalstall, noe som har sendt aksjen opp 6,7 prosent til 80 kroner.

I andre kvartal 2020 omsatte selskapet for 660,5 millioner kroner, opp fra 428,8 millioner kroner andre kvartal 2019. Resultat etter skatt var på 62 millioner kroner, opp fra 1,8 millioner kroner i samme periode i fjor.

Like-for-like veksten endte på 23,6 prosent.

Skal ikke bygge cash

I mai bestemte styret i Kid seg for å halvere utbyttet på grunn av usikkerhet rundt coronavirusutbruddet. I dag var finansdirektør Eystein Lund tydelig på at det ikke er en ambisjon å være en sparebøsse i tiden fremover.

– Vi har ingen målsetting om å bygge cash i selskapet som sådan, så hvis utsiktene er gode når vi kommer i tredje kvartal likviditetsmessig og finansielt så viser vi til den utbyttepolitikken som vi har. Er det rom for utbytte så vil det bli utbytte, men det er en vurdering vi må gjøre konkret i tredje kvartal, sier Lund til TDN Direkt.

Kid

(Mill. kr)2. kv./202. kv./19
Driftsinntekter660,51428,79
Driftsresultat90,1814,85
Resultat før skatt78,354,35
Resultat etter skatt62,001,83
kid
Nyheter
Børs