Gammel gigant skyter fart – Zoom klatrer etter knallkvartal

Kodak bruker ny investering som et springbrett og skyter fart på børsen. Zoom Video leverte et sterkt kvartal og klatrer raskt.

RØDT: Wall Street tynges av flere faktorer i dag. Foto: Dreamstime
Børs

Wall Street åpner som gårsdagen endte – blandet.

S&P 500 åpner marginalt ned 0,06 prosent til 3.497 poeng. Teknologitunge Nasdaq åpner opp 0,66 prosent til 12.191 poeng, mens Dow Jones faller 0,45 prosent til 28.303 poeng i åpningen. 

Tesla meldte tidligere i dag at det ønsker å hente ytterligere 5 milliarder dollar i en emisjon. Investorene sender aksjen 0,7 prosent ned til 494,79 dollar i åpningsminuttene.

Kodak opplever nok en rakettøkning i aksjen etter at et hedgefond kjøpte en stor andel av aksjene i selskapet før handelen startet tirsdag. Aksjen fortsetter 58 prosent opp til 9,45 dollar etter noen minutters handel.

Zoom Video rapporterte om et resultat på 92 cent pr aksje, mer enn dobbelt av konsensusestimatet på 45 cent pr aksje. Zoom hevet også sitt estimat for årlig omsetning med mer enn 30 prosent.

Zoom-aksjen steg 8,6 prosent i ordinær handel mandag. I åpningen tar Zoom lange klyv oppover børsstigen og er opp 35 prosent til 439,34 dollar.

Tech leder an

Oppkjøp i store vekst- og teknologiaksjer, som har hatt en opptur siden coronaviruset befestet seg i mars, ser ut til å fortsette trenden i september, skriver Marketwatch.

– Teknologiaksjer har igjen tatt ledelsen med bredt baserte bevegelser tilbake til nye høyder, sier analytiker Mark Newton i Newton Adviser, ifølge TDN Direkt.

– Selv om vekstselskaper og selskaper med sterkt momentum er hoveddriveren når det kommer til avkastning, har sykliske aksjer og verdiaksjer begynt å ta del, sier strateg Mark Hackett i Nationwide, ifølge CNBC.

wall street
Nyheter
Børs