Meglerhus: – Ikke vedd mot Wall Street – det vil fortsette oppover

Det sier meglerhuset BlackRock. 

OPTIMIST: Rick Rieder, BlackRocks sjefinvestor for Global Fixed Income-fondet, tror markedet vil fortsette oppover. Foto: NTB Scanpix
Børs

Forrige ukes markante fall på Wall Street kan skremme en hvilken som helst investor. Mange er uroer seg for at fallet kan være starten på en tung korreksjon.

Futures peker på at handelen over dammen i dag vil ta seg marginalt opp, men Tesla drar teknologitunge Nasdaq med seg ned etter negativ børsmelding.

Rick Rieder, sjefinvestor i meglerhuset BlackRock, roer imidlertid usikkerheten og mener markedet vil fortsette oppover.

– Mange investorer uroer seg for om markedet er overpriset. Uroen er misforstått. Noen aksjer er overpriset, men ikke markedet som et hele, sier Rieder til Reuters.

– Jeg tror markedet skal fortsette videre oppover.

Innhenting gagner Rieder

Det skal sies at Rieder forvalter Global Allocation Fund, et fond på 210 milliarder kroner, som nå sitter på opsjoner som vil dra fordel av en ny opptur i aksjemarkedet.

Rieders fond har solgt call-opsjoner i store teknologiselskaper som Tesla og Apple. Det vil dermed gagne Rieder og hans fond hvis aksjene rister av seg den siste usikkerheten i markedet. Fondet hans har hatt en avkastning på 17 prosent siste år.

Sjefinvestoren mener det viktigste for aksjene i markedet ikke er status på P/E, men at Federal Reserve pumper inn stimuli, støttekjøp i aksjemarkedet og kjører en ny tilnærming til inflasjon. 

Forrige ukes fall kom som følge av lav likviditet og utbredt call-kjøp, hvilket Rieder karakteriserer som «relativt ekstraordinært». 

Han tror dermed ikke at fallet vil fortsette, ifølge Reuters.

wall street
blackrock
fond
Nyheter
Børs