Blandet stemning i Europa før rentebeskjed

De europeiske børsene er noe tamme før rentebeslutningen til Den europeiske sentralbanken (ESB) kommer.

Publisert 10. sep. 2020 kl. 09.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 229 ord
FLATT: Det er små utslag på Europa-børsene torsdag morgen. Her Milano-børsen. Foto: Dreamstime

I Paris er CAC40 opp med 0,2 prosent, mens Milano-børsen, Lisboa PSI20 og Frankfurt DAX åpner flatt. I Amsterdam er det oppgang på 0,1 prosent, mens Brussel stiger 0,3 prosent i nabolandet.

Samtlige børser i Norden åpner ned med omlag 0,2 prosent. Swiss SMI er ned 0,1 prosent. FTSE 100 i London er ned 0,4 prosent.

Det viktigste for investorer i Europa er torsdagens rentemøte i Den europeiske sentralbanken (ESB). Rentebeslutningen finner sted i Frankfurt klokken 13.45, med påfølgende pressekonferanse klokken 14.30. 

«Det ventes at inflasjonsprognosen må senkes. Konsumprisveksten har nemlig vært overraskende svak den siste tiden samtidig som gjeninnhentingen i realøkonomien ser ut til å miste fart i takt med smitteoppblussingen. Euroen har også styrket seg noe siden forrige rentemøte i midten av juli, noe som trekker ned inflasjonsutsiktene ytterligere», skriver Halfdan Grangård, seniorøkonom i Handelsbanken torsdag.

«Det er imidlertid begrenset hva ESB kan gjøre med disse utfordringene i og med at styringsrenten allerede ligger på -0,5 prosent, og sentralbanken allerede markant har trappet opp sine kjøp av stats-og selskapspapirer», legger han til. 

Av andre viktige makrotall kommer den ukentlige oversikten over antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA klokken 14.30. Wall Street stengte onsdag i grønt etter flere dager på rad med nedgang. Av førhandelen i USA er utviklingen for S&P 500 og Dow Jones flat, mens Nasdaq stiger med 0,2 prosent.