Berntsen: Hvorvidt denne trenden, fortsetter gjenstår å se

De siste to ukene har teknologirelaterte aksjer lagget de mer tradisjonelle.

Publisert 14. sep. 2020 kl. 09.12
Oppdatert 14. sep. 2020 klokken 09.19
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 273 ord
VIL PREGE: Ny storm i Mexicogulfen kan ifølge Nordnet-analytiker Roger Berntsen komme til å prege oljemarkedet denne uken, dog COVID-19 situasjonen er fremdeles den dominerende faktoren på lengre sikt. Foto: Iván Kverme

De toneangivende indeksene i USA; S&P 500, NASDAQ og DJIA endte flatt i snitt fredag, og de siste to ukene har teknologirelaterte aksjer lagget de mer tradisjonelle. 

«Hvorvidt denne trenden fortsetter gjenstår å se», heter det fra Nordnet-analytiker Roger Berntsen i morgenrapporten mandag.

Nasdaq indeksen, der brorparten av teknologiaksjene er inkludert, er for øvrig ifølge Berntsen i korreksjonsmodus – ned mer en 10 prosent fra toppen. 

Kjente selskaper som Tesla, Apple, Microsoft og Amazon slet mest i uken som var og aller verst gikk det for Tesla som falt over 10 prosent.

Oljemarkedet

Brent-oljen står i skrivende stund i 40 dollar pr. fat, opp 0,1 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i 9,01, mens 30-års renten i USA ligger på 1,41 prosent.

Ny storm i Mexicogulfen kan ifølge Nordnet-analytikeren komme til å prege oljemarkedet denne uken, dog COVID-19 situasjonen er fremdeles den dominerende faktoren på lengre sikt. 

«Smittesituasjonen rundt om i verden, når stadig nye høyder, noe som ventes å legge ytterligere press oljeetterspørselen. En eventuell ny stimulansepakke fra USA, kan hjelpe på denne situasjonen, men enn så lenge sliter politikerne å enes», skriver Berntsen.

Asia

De asiatiske børsene startet uken med oppgang. Nyheten om at Softbank skal selge brikkeprodusenten Arms Holding til NVIDIA, bidro til den positive stemningen i regionen. 

«Det japanske konglomeratet har vært mye omtalt den seneste uken, etter at det ble kjent at de har tatt store posisjoner i amerikanske tech-aksjer gjennom derivatmarkedet», skriver Berntsen. 

Aksjen steg for øvrig ni prosent på nyheten om salget av Arms Holding, men dette var ikke nok til å reversere forrige ukes kursfall, påpeker analytikeren.