Strateg venter lavere avkastning og mer volatilitet fremover

Publisert 14. sep. 2020 kl. 12.39
Oppdatert 14. sep. 2020 klokken 12.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
MER URO: På Wall Street de siste handelsdagene. Foto:: NTB Scanpix

Den siste tiden har det vært surere stemning på Wall Street, etter den store oppgangen siden bunnen i mars. Særlig teknologigigantene har gått som en kule før den nylige gevinstsikringen.

En coronavaksine virker ikke å være veldig langt unna, men så lenge man må leve med restriksjoner mot coronaviruset, venter James McCormick, strateg i NatWest Markets, at stemningen i markedet vil variere. 

– Vi er på vei til en stemning med lavere avkastning og høyere volatilitet. Det er ikke en advarsel om at vi skal tilbake til markedene som de var i februar eller mars. Men jeg tror oppsiden kommer til å bli mindre fremover til vi er ferdig med coronaviruset og risikoen det medfører, sier James McCormick ifølge Wall Street Journal.

Det er flere andre faktorer som gjør investorer spente, som valget i USA i starten av november og forholdet mellom USA og Kina, samt Brexit. 

Av førhandelen på Wall Street mandag stiger Nasdaq 1,4 prosent, mens Dow Jones er opp 0,8 prosent. S&P 500 er opp 1 prosent i førhandelen.