– Vi har allerede produsert hundretusenvis av doser

Pfizer tror på Covid 19-vaksine før jul. Legemiddelprodusenten bør vite om vaksinen er effektiv innen utgangen av oktober, ifølge konsernsjefen.

ÅRETS JULEGAVE? Legemiddelprodusenten bør vite om vaksinen er effektiv innen utgangen av oktober, ifølge konsernsjef Albert Bourla. Foto: NTB Scanpix
Børs

Coronavirusvaksinen kan ifølge sjefen for legemiddelprodusenten Pfizer Inc. distribueres i USA innen utgangen av året, skriver MarketWatch.

Administrerende direktør i selskapet, Albert Bourla, sa søndag at farmasigiganten burde vite om den eksperimentelle COVID-19-vaksinen fungerer innen utgangen av oktober – og dersom den blir godkjent, kan den distribueres i USA innen utgangen av året.

I et intervju med CBS News «Face the Nation» sa konsernsjefen at det er en «god sjanse» for å få nøkkeldata fra forsøk på sent stadium til «Food and Drug Administration» innen utgangen av oktober, og at selskapet allerede produserer vaksinen, i tilfelle.

«Vi har allerede startet produksjonen, og har allerede produsert hundretusenvis av doser, i tilfelle god studieavlesning (..)», uttalte Bourla.

pfizer
covid-19
vaksiner
Nyheter
Børs