KjøpLogg inn

– Vi har allerede produsert hundretusenvis av doser

Pfizer tror på Covid 19-vaksine før jul. Legemiddelprodusenten bør vite om vaksinen er effektiv innen utgangen av oktober, ifølge konsernsjefen.

Publisert 14. sep. 2020 kl. 14.18
Oppdatert 14. sep. 2020 klokken 14.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 112 ord
ÅRETS JULEGAVE? Legemiddelprodusenten bør vite om vaksinen er effektiv innen utgangen av oktober, ifølge konsernsjef Albert Bourla. Foto: NTB Scanpix

Coronavirusvaksinen kan ifølge sjefen for legemiddelprodusenten Pfizer Inc. distribueres i USA innen utgangen av året, skriver MarketWatch.

Administrerende direktør i selskapet, Albert Bourla, sa søndag at farmasigiganten burde vite om den eksperimentelle COVID-19-vaksinen fungerer innen utgangen av oktober – og dersom den blir godkjent, kan den distribueres i USA innen utgangen av året.

I et intervju med CBS News «Face the Nation» sa konsernsjefen at det er en «god sjanse» for å få nøkkeldata fra forsøk på sent stadium til «Food and Drug Administration» innen utgangen av oktober, og at selskapet allerede produserer vaksinen, i tilfelle.

«Vi har allerede startet produksjonen, og har allerede produsert hundretusenvis av doser, i tilfelle god studieavlesning (..)», uttalte Bourla.