– Tusenvis har solgt aksjer i Røkkes børsbaby den siste uken

Mandag får Aker Offshore Wind og Aker Carbon Capture juling på Oslo Børs.

 ESG-BØLGE: Investeringsøkonom Mads Johannesen forteller om en stor interesse for såkalte grønne aksjer. Foto: Nordnet
Børs

Mandag troner Aker Offshore Wind  og Aker Carbon Capture  høyt oppe på børsens taperliste. Etter en knalltøff start på uken er kursfallet redusert til 7-8 prosent ved lunsjtider mandag.

Ifølge investeringsøkonom Mads Johannesen har Nordnets kunder brukt den siste måneden til å vekte seg kraftig opp i Kjell Inge Røkkes grønne børsbabyer. Pr. i dag er det over 8.500 Nordnet-kunder som har posisjoner i Aker Offshore Wind mens 8.000 kunder har posisjoner i Aker Carbon Capture.

En fin avkastning

– Har du vært med siden selskapene gikk på børs, da tenker jeg første handelsdag, kan du vise til en avkastning på mellom 20 og 50 prosent, til tross for dagens fall, sier Johannesen til Finansavisen.

Investeringsøkonomen minner om at både Aker Carbon Capture og Aker Offshore Wind er selskaper som fortsatt er i oppstartsfasen, og han tror det vil ta tid før prosjektene som er presentert igangsettes.

Flere tusen har solgt

– Kombinasjonen av at selskapene fortsatt er i en oppstartsfase, og en voldsom kursoppgang den siste tiden, gjør at flere investorer tar ned eksponeringen i disse selskapene, sier Johannesen.

Ifølge investeringsøkonomen har rundt to tusen investorer redusert sine eksponering, eller solgt seg ut av Aker Offshore Wind den siste uken. Det må sees i sammenheng med at dette er en av de aksjene som har fått flest Nordnet-kunder i år.

– Nel  er fortsatt den meste eide aksjen hos Nordnet, med rundt 15.000 kunder. Vi ser også at Quantafuel  er en populær aksje med rundt 5.400 aksjonærer. Det er åpenbart at ESG-aksjene har hatt gehør hos småsparerne på Oslo Børs, avslutter Johannesen.

nordnet
mads johannesen
Aker Offshore Wind
AOW-ME
Aker Carbon Capture
ACC-ME
kjell inge røkke
nel
quantafuel
qfuel-me
Nyheter
Børs