Hermanruds short-tips bør være interessant for alle aksjekjøpere

Det er få som kan skilte med 17,7 prosents avkastning i år. Hermanrud kan det – på aksjene han har anbefalt å shorte. 

RIPE I LAKKEN: 2020 har ikke vært sjefstrateg Peter Hermanruds år. Foto: Iván Kverme
Børs

Det har vært et uår for mange i aksjemarkedet. Enkelte aksjer har gått som en kule, men de aller fleste selskapene på Oslo Børs er mindre verdt nå enn på begynnelsen av året. Hovedindeksen er ned 5,8 prosent. SpareBank 1 Markets-strateg Peter Hermanruds kjøpsanbefalinger er opp 8,7 prosent.

Et slags uår har det likevel vært for Hermanrud. Det bildet som er skapt av ham for å være treffsikker i aksjemarkedet, har fått seg en bitteliten ripe i 2020. 

Det verste var egentlig da han i slutten av mars nedgraderte markedssynet fra «nøytral» til «undervekt». Dette er noe han sjeldent gjør, og tilsier at han var ekstremt negativ til aksjemarkedet på det tidspunktet. Men som alle vet, var det omtrent på disse nivåene børsene bunnet ut og man burde ha vektet seg opp i aksjemarkedet.  

Ok, så var det mange andre strateger som bommet på markedet da. Storebrands Olav Chen, som ble positiv et par uker før Hermanrud ble negativ, var vel det eneste unntaket. 

Men det er ikke bare markedssynet til SpareBank 1 Markets vi kan måle ham på. Også månedsporteføljen, der han styrer en portefølje med kjøpsanbefalinger og shortanbefalinger. 

Ved utgangen av september er fasiten for i år at aksjene han har anbefalt å kjøpe har gitt en avkastning på 8,7 prosent. Det er jo bra, og mye bedre enn Hovedindeksen. Men aksjene han har anbefalt å shorte, (å spekulere i kursnedgang) har lagt på seg hele 17,7 prosent i år. 

Skal vi tippe, er det nok langt flere som har lyttet til kjøpsanbefalingene enn short-anbefalingene, men likevel: 17,7 prosent! Det er avkastningen sin det.

Den verste shortanbefalingen i september var REC Silicon  , som steg 46,6 prosent. Det ser ikke ut til at oktober blir noe særlig bedre, for REC-aksjen bare fortsetter å stige. I dag topper aksjen vinnerlisten på Oslo Børs med en oppgang på 15 prosent. 

Meglerhusets REC-analytiker, Jonas Meyer, opererer med en salgsanbefaling og et kursmål på én krone. Men nå er REC-aksjen over 5 kroner. I september-rapporten forklarer meglerhuset med at investorer misforstår REC nå, fordi Teslas «Battery Day» ble oppfattet som positivt for REC, men at det egentlig var negativt.

Hvem er det som snakker om silisiumbatterier og Battery Day?! Vi i Finansavisen har skrevet opp og ned om blant annet RECs nye nabo, Violet Power – som meglerhuset av en eller annen grunn ikke nevner. De nevner skattekravet mot REC som nylig ble droppet av Skatteetaten, men selv kaller de det bare for «marginalt positiv».

«Her er Hermanruds favorittaksjer for oktober», skriver Finansavisen. Vel, skal 2020 fortsette i samme stil for aksjestrategen, bør kanskje shortanbefalingene være vel så interessant for kjøpelystne investorer. 

Hans shortanbefalinger for oktober er: Atea, Salmar, REC, Aker Solutions og Equinor. 

Lykke til!

rec
sparebank 1 markets
peter hermanrud
Nyheter
Børs
Kommentar