<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Analytiker: Investorene likte det de fikk

Apple falt nesten tre prosent på børs tirsdag. Nordnet-analytiker mener gårsdagens nedgang må sees i sammenheng med mandagens oppgang.

Publisert 14. okt. 2020
Oppdatert 14. okt. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
FALT I SMAK: Roger Berntsen i Nordnet mener investorene likte det Apple presenterte tirsdag. Foto: Iván Kverme

Apple, som presenterte nye IPhone-modeller tirsdag, falt nesten tre prosent på børs. 

«Gårsdagens nedgang må sees i sammenheng med mandagens oppgang på hele seks prosent. Mao. investorene likte det fikk i går», skriver analytiker Roger Berntsen i Nordnet i en oppdatering onsdag.

De toneangivende indeksene i USA  falt -0,4 prosent i snitt tirsdag.

Lite drahjelp

De asiatiske børsene falt onsdag, i tråd med nedgangen i USA tirsdag kveld. Resultatfremleggelser, samt nye reformer fra Kina opptok investorene i regionen.

For Europabørsene sin del, så er det liten drahjelp å fra USA og Asia i dag, ifølge analytikeren.

Økt usikkerhet

Berntsen peker i rapporten på at nye prognoser fra OPEC indikerer lavere vekst i oljetterspørselen neste år. 

«Økt usikkerhet knyttet til Covid-19 situasjonen er årsaken til nedjusteringen. Gitt dette vil OPEC+, med Saudi Arabia og Russland i spissen, måtte fortsette produksjonssamarbeidet også neste år for at balansere markedet», skriver analytikeren.

Berntsen viser til at samarbeidet mellom de store produsentene i verden har fungert bra i 2020, etter Covid-19 utbruddet, og mener derfor det er håp om at dette vil fortsette inn i 2021.