Saga Tankers vil hente 70 mill. - Spetalen spytter inn 15 mill.

Saga Tankers varsler emisjon etter kraftig børsoppgang.

STORAKSJONÆR: Øystein Spray Spetalen.| Foto: NTB
Børs

Selskapet opplyser i en børsmelding at det vil hente opptil 70 millioner kroner. Emisjonskursen er på 1,30 kroner.

Tirsdag steg Saga Tankers, hvor Øystein Stray Spetalen er største aksjonær, kraftige 67,06 kroner til 1,42 kroner. Spetalen selv tegner seg for 15 millioner kroner. 

Oppturen på Oslo Børs tirsdag, kom etter at selskapet mandag ettermiddag annonserte ny investeringsstrategi i fornybarsegmentet, samt at det henter Bjørn Simonsen, tidligere Nel-topp, som ny adm. direktør.

Selskapet endrer også navn til Saga Pure. I forbindelse med strategiendringer solgte Saga hele aksjebeholdningen i Standard Drilling. I tillegg vil Saga selge unna 55 prosent eierskap til innendørsarenaen Vallhall.

20.10.2020 Trygve Hegnar kommenterte utviklingen på Oslo Børs som var ned tirsdag. Tradere hadde det moro med Lavo TV som fremdeles spreller rundt på Merkur Market. Aksjen var opp mellom 300 og 400 prosent tirsdag. Spetalens Saga Tankers skal nå kvitte seg alt innen oljeservice og bli grønn. Aksjen var på det meste opp 150 prosent tirsdag. Grønne aksjer fikk det imidlertid tung tirsdag og Quantafuelt var blant taperne, sammen med Røkkes grønne aksjer, Aker Carbon Capture og Aker Offshore Wind. Solstad Offshore er ferdig restrukturet og DNB og Nordea er blitt store eiere, ved siden av Kjell Inge Røkkes Aker og John Fredriksen. Nordic Semiconductor steg til ny all-time high etter gode kvartalstall og var blant vinnerne og de mest omsatte aksjene. Teknisk analyse: PEXIP og ZOOM
SAGA
saga tankers
øystein stray spetalen
Nyheter
Børs