Venter på ny pakke: – Markedene følger fortsatt med

USAs finansminister, Steven Mnuchin. Foto: NTB
Børs

De ledende indeksene på Wall Street peker torsdag ned med 0,2 prosent. Onsdag var det bred, forsiktig nedgang. 

Investorer venter fortsatt på noe nytt rundt om det kommer en ny tiltakspakke fra amerikanske myndigheter, og når den eventuelt kommer. 

– Det dominerer overskriftene og markedene følger helt klart med på dette fortsatt, sier Andrew Hunter, seniorøkonom i Capital Economics ifølge Wall Street Journal. 

Investorer har lenge ventet i håp på en ny stimulipakke fra amerikanske myndigheter. Nancy Pelosi, Speaker i Representantens hus i USA, har uttalt at Demokratene måtte bli enige med Republikanerne innen tirsdagen som var, angående en ny pakke, dersom den skulle blitt klar før valget mellom Donald Trump og Joe Biden.

Også finansminister Steven Mnuchin, som er Republikaner, har uttrykt at han ønsker en ny støttepakke til økonomien. Men partene sliter med å bli enige.

Det er for øvrig klart for ny debatt mellom Trump og Biden natt til fredag norsk tid. Valget nærmer seg med stormskritt.

Videre truer fortsatt coronaviruset økonomien. Det ventes at en vaksine er på plass om ikke mange måneder, men enn så lenge sliter nasjoner verden over med å få kontroll på viruset og smittespredningen.

Nyheter
Børs