Drysser penger på aksjonærene

Styret i Veidekke har besluttet å utbetale et utbytte på 22,50 kroner pr. aksje til aksjonærene. Deler av utbytte stammer fra kanselleringen av 2019-utbetalingen.

ÅPNER LOMMEBOKEN: Konsernsjef Jimmy Bengtsson og styret i Veidekke utbetaler 22,50 kroner pr. aksje til aksjonærene. Foto: Veidekke
Børs

På Veidekkes generalforsamling i mai ble utbyttet på 5 kroner for regnskapsåret 2019 kansellert som følge av coronapandemien.

Onsdag kveld sendte Veidekke  ut en børsmelding hvor det fremkommer at det velger å utbetale 50 prosent av det kansellerte utbytte, det vil si 2,50 kroner pr. aksje, som følge av sterk finansiell posisjon og god ordreinngang.

Det kommer på toppen av et ekstraordinært utbytte på 20 kroner etter salget av eiendomsvirksomheten, hvilket gir et samlet utbytte på 22,50 kroner pr. aksje. 

– Veidekke har alltid prioritert utbytte, og det skal vi fortsette med. Vi har god hånd om usikkerheten knyttet til pandemien, selv om de siste ukers vekst i smittetallene gir grunn til å vise aktsomhet. Selskapet har en solid finansiell posisjon og jobber aktivt med å optimalisere kapitalstrukturen. Vi foreslår derfor å betale halvparten av utbytteforslaget vi kansellerte i mars, sier styreleder Svein Richard Brandtzæg i Veidekke i børsmeldingen.

Ved stengetid onsdag sto Veidekke-aksjen i 115,80 kroner, noe som priser selskapet til 15,6 milliarder kroner. Hittil i år er aksjen ned 3 prosent.

veidekke
vei
arne giske
svein richard brandtzæg
Nyheter
Børs
Bygg og anlegg